Connection has lost...

10 kilo lichter en fitter met aandacht voor de senior!

Mijn gehele leven heeft sport een belangrijke plaats ingenomen. Soms wat intensiever, soms wat minder intensief. Naar mate je ouder wordt is in ieder geval voor mij bewegen essentieel. Na een wat mindere ervaring met CrossFit ben ik nu ruim twee jaar geleden in aanraking met Alicia gekomen. In eerste instantie gezamenlijk met de collega’s van het bedrijf, maar ruim 1,5 jaar geleden op basis van individuele training.

Het CrossFit had mij zeker sterker gemaakt, maar was er ook de oorzaak van dat mijn spieren minder flexibel waren geworden, dus spierpijn was ondertussen ook een onderdeel van mijn leven geworden. In de eerste fase van het samenwerken met Alicia hebben we vooral aandacht besteed aan het weer soepel worden, maar vooral ook veel gerichte core trainingen.

Wat begon als een geintje qua gewicht, Ik vond mijzelf eigenlijk niet echt te zwaar, maar natuurlijk kon er wel wat vanaf, werd geleidelijk toch een belangrijke rode draad in het trainen. Het regelmatig wegen en meten is natuurlijk toch wel een stok achter de deur. Natuurlijk kwam ook voeding aan bod. Hoewel ik de mening toe was gedaan, dat als je maar voldoende zou bewegen, dan kon je je ook wel wat permitteren qua voeding. Dat is zeker niet radicaal verandert, maar wat meer letten op voeding en regelmatig een periode zonder alcohol heeft er ook aan bijgedragen dat ik inmiddels ruim 10 kilo ben afgevallen. Zonder dat dit een obsessie is geworden. Nu na ruim 1,5 jaar intensief met Alicia trainen kan ik stellen dat ik een stuk slanker ben geworden, maar bovenal een stuk fitter. Natuurlijk is sportdiscipline en voeding hierin belangrijk geweest.

Echter de aandacht van Alicia en het toch weer regelmatig verzinnen van nieuwe oefen vormen en hierbij toch stiekem iedere keer de grens enigszins verleggen is een belangrijke stimulans geweest. Ik ben bijzonder blij dat Alicia ook begrip heeft voor het feit dat een senior niet iedere dag automatisch weer soepel op staat en dat dit soms betekend dat het eerste kwartier vooral uit strekken en bewegen moet bestaan om vervolgens toch gewoon de draad van het trainen weer op te pakken.

Het doel was om fit te zijn en ik denk dat ik kan stellen dat ik dat nog steeds ben. Met een leuk bij effect dat ik nu ook wat lichter ben, maar vooral dat ik wekelijks uitkijk naar de training met Alicia en dat het niet voelt als iets ‘moeten doen’.

Let's get started
Boek je sessie