Connection has lost...

Wat je van onze dienst mag verwachten

Kennis is macht. Dat niet ieder zich volledig heeft verdiept in fitness voor aanvang van de eerste training is helemaal niet erg. Tijdens het trainingsproces wordt u gedoceerd over de belangrijkste aspecten van training en voeding. Geheel op maat. In plaats dat er algemene sport of voedingsschema’s worden voorgeschreven richten we ons juist op de huidige levensstijl en werken we stapsgewijs naar een nieuwe, gezondere, en realistische levensstijl.

Gecertificeerde achtergrond

Onze deskundigheid uit zich op meer dan alleen losse oefeningen. De training bevat een structuur op basis van de lichaamshouding, conditionele capaciteit en mogelijke contra-indicaties. Dit betekent dat wanneer er in het verleden blessures zijn geweest, u hersteld bent vanuit een operatie of terugkomt uit een zwangerschapsperiode, daar rekening mee wordt gehouden. Wanneer gewenst kan er in overleg met uw behandeld arts/ fysiotherapeut of ander specialist, het na traject van een behandelplan worden besproken en deze kunnen wij vervolgens integreren in het trainingsproces.

Als een van de eerste trainers binnen Europa (nov 2020) is er een internationaal erkent diploma behaald op het gebied van een breed scala op medische vlak, waarbij de trainer nauw samenwerkt met verschillende specialisten in de gezondheidsbranche.

De specialisatie richt zich op onder andere: Movement Screens, Corrective Exercises, verschillende pathologieën en blessures van het bewegingsapparaat. Er is kennis op gedaan over de volgende pathologieën en blessures:

Pathologieën:
Diabetes T1 + 2 + Gestational Diabetes, Obesity & Overweight, Angina Pectoris, Hearth failure, Coronary heart disease, Hypertension, Blood lipid disorder, Asthma and COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), Metabolic Syndrome, Arthritis, Osteoporosis & Osteopenia, Prenatal & Postpartum

Blessures: Lordosis, Kyphosis, Flat ball, Sway back, Scoliosis, Low back pain, (Total) Hip replacement, Knee replacement, Pes cavus, Shoulder impingement, Winging scaps

Huidige maatschappij

In een tijdperk waarbij er steeds meer een 24 uurs online/ economie ontstaat, is men vaak veel en lang aan het werk. Dit zorgt voor lange werkdagen op eenzelfde plek of veel reizen waardoor onregelmatige werktijden ontstaan. Het lichaam ervaart meer stress en ontvangt daarvoor minder ontspanning. Dit heeft een nadelig effect op het lichaam, maar ook op de geest. Om dit weer in balans te krijgen werken we, wanneer gewenst, tijdens de training dus ook aan ontspanning. Te weten, ademhalingsoefeningen, stretching, stress release. Dit zijn tevens oefeningen die thuis of onderweg op reis uitgevoerd kunnen worden.

Testen en metingen

Om de voortgang van het proces te bewaken zal er met een afgesproken interval worden getest. Het interval van testen is afhankelijk van het doel van de individu. Testen onderscheiden zich tussen de bekendere testen zoals het meten van kilo’s, vetpercentage, BMI en spiermassa. Ook is het mogelijk om een centimeter meting te ondergaan, bloeddruk te meten, te werken met een hartslaghorloge tijdens de training alsmede het afnemen van testen voor de bloedsuikerspiegel.

Het maken van de bekende voor en na foto’s zijn vaak een vast onderdeel van het meetproces, zodat u niet alleen objectieve metingen ontvangt maar ook de verschillen met eigen ogen kan beoordelen.

Let's get started
Boek je sessie